Κάθε κομμάτι κρέας
δίνει διαφορετικό φαγητό
Παρακάτω παραθέτουμε έναν πίνακα ο οποίος μας ενημερώνει για τον προτιμότερο τρόπο μαγειρέματος των κομματιών.
Ο αριθμός των αστερίσκων υποδηλώνει πως το κομμάτι του κρέατος προσφέρεται καλύτερα για το σκοπό αυτό. Όσο πιο πολλά αστεράκια, λοιπόν, τόσο πιο πολύ ταιριάζει το κομμάτι στο συγκεκριμένο φαγητό.
Κομμάτια |
Ψητά |
Βραστά-
|
Μαγειρευτά |
Κιμάς |
Κιμάς |
κρέατος |
Σχάρα, τηγάνι,φούρνος |
Ζεστό Πιάτο |
Κρύο
Πιάτο |
Ψητός
|
Μαγειρευτός |
Φιλέτο |
**** |
||||
Μπριζό |
**** |
||||
Κόντρα |
*** |
||||
Κιλότο |
*** |
**** |
**** |
||
Τράνς |
** |
*** |
**** |
||
Στρογγυλό |
** |
*** |
*** |
||
Ουρά |
** |
*** |
*** |
||
Νουά ουράς |
** |
*** |
*** |
||
Σπάλα |
** |
** |
*** |
||
Σπαλομπριζόλες |
** |
**** |
** |
*** |
|
Κότσια |
**** |
* |
*** |
||
Ποντίκι |
**** |
* |
*** |
||
Καπάκι |
*** |
* |
*** |
||
Σβέρκος |
*** |
* |
*** |
||
Λαιμός |
*** |
** |
**** |
||
Στηθοπλευρές |
*** |
** |
**** |
||
Στήθος |
*** |
* | *** | ||
Λάπα |
*** |
* | **** |