Κάθε κομμάτι κρέας

δίνει διαφορετικό φαγητό

Για να επιτύχουμε το άριστο αποτέλεσμα όσον αφορά το μαγείρεμα θα πρέπει κατ' αρχήν να μάθουμε να ψωνίζουμε σωστά αυτό που χρειαζόμαστε. Η γνώμη μας όσον αφορά την επιλογή του κομματιού είναι χρήσιμη. Η πολύχρονη εμπειρία μας στο χώρο του κρέατος καθιστά τη γνώμη μας απαραίτητη.

Παρακάτω παραθέτουμε έναν πίνακα ο οποίος μας ενημερώνει για τον προτιμότερο τρόπο μαγειρέματος των κομματιών.

 

 

 

Ο αριθμός των αστερίσκων υποδηλώνει πως το κομμάτι του κρέατος προσφέρεται καλύτερα για το σκοπό αυτό. Όσο πιο πολλά αστεράκια, λοιπόν, τόσο πιο πολύ ταιριάζει το κομμάτι στο συγκεκριμένο φαγητό.

 

Κομμάτια

Ψητά  

Βραστά-   

  Μαγειρευτά

Κιμάς

Κιμάς

κρέατος

Σχάρα, τηγάνι,φούρνος  

Ζεστό Πιάτο

Κρύο Πιάτο

Ψητός (της ώρας)  

Μαγειρευτός  

Φιλέτο ****  
Μπριζόλες  ****  
Κόντρα ***
Κιλότο *** **** ****
Τράνς ** *** ****
Στρογγυλό ** *** ***
Ουρά ** *** ***
Νουά ουράς   ** *** ***
Σπάλα ** *** ***
Σπαλομπριζόλες ** **** ** ***
Κότσια **** * ***
Ποντίκι **** * ***
Καπάκι *** * ***
Σβέρκος *** * ***
Λαιμός *** ** ****
Στηθοπλευρές *** ** ****
Στήθος *** * ***
Λάπα *** * ****